Vänligen läs våra allmänna villkor

  Villkor

  Acceptera avtalsvillkor
  När du skriver in dig på Öresunds Trafikskola blir du kund och användare av våra tjänster och accepterar därmed dessa avtalsvillkor.

  Dina personuppgifter
  Dina personuppgifter är de som du valt att uppge till oss och som skyddas av PUL. All data hanteras på en säker server som hanteras av STR. Var noga med att informera oss om du byter adress, telefonnummer och e-post för att underlätta vår kontakt med er.

  Betalning
  Vi tillämpar förskottsbetalning. Du kan köpa lektioner styckevis eller köpa något av våra förmånliga paket. Det går inte att köpa mer än ett startpaket per person. Om du har kört slut på ditt paket och behöver fler lektioner kan du boka dessa i förväg och betala dessa i samband med bokningen. Betalning kan ske med kort eller swish på valfritt kontor samt via bankgiro (se under prislista). Vid betalning till bankgiro måste namn och personnummer lämnas som betalningsreferens för att vi ska kunna registrera din betalning. Vi erbjuder även förmånlig finansiering i samarbete med Resurs Bank där du kan välja upp till 24 månaders räntefri delbetalning. Obetalda lektioner faktureras. Faktureringen sköts i samarbete med Pay Solution som har laga kraft att driva in våra betalningskrav. Betalserviceavgift tas ut vid fakturering, med enskilda undantag. Gällande Riskutbildning 2 ska betalning ske minst 5 arbetsdagar före inbokat datum. Vi reserverar oss för att olika villkor kan förekomma i samband med kampanjer, prisjusteringar och andra ändringar i våra villkor avseende betalningar.

  Personligt konto via Elevcentralen
  Ditt konto på elevcentralen är personligt och ska bara användas av dig. Du har själv ansvar för skydda detta. Om någon utomstående loggar in och använder ditt konto är Öresunds Trafikskola inte ansvariga för eventuell skada som kan ha uppkommit med detta. Öresunds Trafikskola förbehåller sig rätten att stänga av kontot vid missbruk av tjänsten.

  Minderårig
  Om du är under 18 år måste du enligt lag ha dina föräldrars eller annan förmyndares samtycke för att boka kurs och gå med på våra avtalsvillkor.

  Giltighet
  Alla köp och betalningar enligt ordinarie prislista är giltiga i ett år från inköpsdatum.

  Avbokningsregler
  Vid avbokning av körlektion ska den ske senast innan kl. 12.00 vardagen innan. Avbokning skall göras personligen till något av kontoren eller via mail. Avbokningar på annat sätt godtas inte. Sen avbokning kommer debiteras till fullt pris. Vid sen avbokning på grund av sjukdom skall ett sjukintyg eller likvärdigt uppvisas för att du skall få debiterad lektion eller kurs tillgodo. Vård av barn räknas inte som ett giltigt skäl.Avbokning av Intensivkurs, Risk 1 och Risk 2 ska göras innan kl. 12.00 minst 5 arbetsdagar före inbokad tid.

  Alkolås
  Öresunds Trafikskola använder alkolås på övningsbilarna. Det innebär att du som elev hos oss genomför ett utandningsprov samt följer den alkohol och drog policy som tillämpas av trafikskolan. Om provet ger ett positivt svar (att du har spår av alkohol) ställs lektionen in helt och lektionen debiteras till fullt pris.

  Återbetalning
  Vid återbetalning av ett inköpt paket så räknas lektioner, riskutbildningar samt teoripaketet till fullt pris och av summan som återstår så erhåller vi enligt STRs praxis 10 % i administrativ kostnad (gäller ej för intensivkurs).

   Förbrukningsvaror återbetalas inte. För mer information kan du besöka www.str.se eller höra av dig till oss på Öresunds trafikskola.

  Kunskapsprov & Körprov
  Kunskapsprov och uppkörning görs antingen som privatist eller via trafikskola. Vid uppkörning via Öresunds Trafikskola så sker tidsbokning av skolan när din trafiklärare anser att du är tillräckligt förberedd för prov. Både Kunskapsprov och Körprov bokas vid samma tillfälle. Kunskapsprovet måste göras först annars får du inte köra Körprovet. Observera att tiderna styrs av Trafikverket och inte av trafikskolan. Som privatist ansvarar du själv för din tidsbokning. Trafikläraren har rätt att avboka/omboka proven om inte du uppnått dessa krav:

  • Du skall ha samtliga teorifaser godkända
  • Trafikläraren anser att du är redo för prov
  • Alla skulder är betalda.