Skaffa din AM-behörighet hos oss på Öresunds Trafikskola

  AM-behörighet

  AM-utbildning utför vi endast i ESLÖV.

  Vi erbjuder utbildning i AM-behörighet som ger dig rätt att köra moped klass I och II, traktor samt vissa typer av motorredskap i högst 45km/h. Har du redan tagit körkort med någon annan behörighet får du automatiskt AM-behörighet på köpet. För att genomgå utbildning (körning) krävs ett giltigt körkortstillstånd och privat övningskörning är inte tillåten.

  För att ansöka om körkortstillstånd måste du vara 14 år och 9 månader. Lättast ansöker du via transportstyrelsen.se

  • Fyll i hälsodeklarationen
  • Komplettera ansökan med ett synintyg från optiker.


  Utöver ett giltigt körkortstillstånd är det ett obligatoriskt krav på minst 8 timmar teori och 4 timmar körundervisning enligt Transportstyrelsens kursplan för moped klass 1. Här på Öresunds Trafikskola får du en givande samt rolig utbildning som strävar efter att göra dig till en säker och skicklig mopedist. Under vår prislista kan du hitta paketerbjudanden på AM-körkort.

  Kursens upplägg

  Teori

  Vi har 8 timmars teori där vi går igenom olika aspekter inom mopedkörning. Kursen utförs på körskolan.

  Inhägnad körning

  Här får eleven köra i ett inhägnat område där man bland annat går igenom manövrering samt säkerhetskontroller.

  Trafikkörning

  Under trafikkörningen vill vi se att eleven uppträder på ett korrekt och trafiksäkert sätt samt utveckla elevens färdigheter i trafiken. Moment som utförs är inledande tätort, stadstrafik och landsväg.

  När utbildningen är klar avläggs ett kunskapsprov hos Trafikverket. Observera att både teoridel och körning måste vara genomgånget innan kunskapsprovet får göras samt att man fyllt 15 år.

  Gällande teoridelen ska sluttestet vara godkänt innan vi rapporterar att ni är klara. Teoriprovet bokas i samråd med trafikskolan. Bokning kan inte ske av minderåriga under 18 år utan av målsman.